- מאתתגובות
- 8 בנובמבר 2011 בשעה 14:47 #4353tim5tim1חבר
לא מצליחה להכניס תאורה מבחוץ
הוספתי תמונה של אחד הנסיונות הראשונים… הצלחתי לשפר את החומרים והתאורב קצת אבל עדיין אין לי אור שמש ויש ויטרינה גדולה בצד ימין של המצלמה הפונה לים – כך שצריך להיכנס הרבה אור!
אשמח לכל עצה!
תודה!!!8 בנובמבר 2011 בשעה 20:45 #6204ISRAEL3Dחברלפי דעתי יש מצב שהמצלמה לא מכניסה יותר אור דרך העדשה.
נסי לווסת ערכי צילום: להגדיל ISO לכ-600, להוריד SHUTTER SPEED לערכים של משהו כמו 100, להגדיל APERTURE לכ-10. ואז תעלי לכאן רינדור ונמשיך משם!בהצלחה
9 בנובמבר 2011 בשעה 7:05 #6205tim5tim1חברתודה רבה!!!
כפי שאתה רואה הרבה יותר מואר, אך עדיין לא נראה כאילו נכנס אור מבחוץ וגם אין צל על הרצפה מהרהיטים.
עם החומרים גם לא ממש מסתדר לי, אשמח לקצת עצות לשיפור…
בגופי תאורה למשל, הכנסתי קרמיקה לבנה שמשום מה לא יוצאת לי לבנה
בשולחנות הצלחתי לשנות את הטקסטורה אבל אני לא מצליחה לתת לחומר מעט השתקפות, זה יוצא לי מבריק מידיי
וכפי שאתה רואה יש עוד הרבה בעיות אז כל מה שעולה על רוחך
תודה ויום טוב!!!!9 בנובמבר 2011 בשעה 8:41 #6206ISRAEL3Dחברבאמת רואים שיפור אדיר.
עכשיו כדאי להכניס יותר אור מבחוץ, הייתי ממליץ קודם כל לצבוע את החלונות בזכוכית. את יכולה לגשת להורדות > חומרים לויריי > VISMAT שם תמצאי חומר זכוכית מוכן לרנדר מסוג VISMAT.
אחרי שצבעת את החלונות, נלך ללשונית GLOBAL ILLUMINATION ושם תחת ENVIRONMENT נגדיר אור GI.
שם כדאי להגדיר משהו כמו הגדרות ברירת המחדל.. שמש ישירה, ומשם לווסת פחות או יותר ב-MULTIPLIER.
בהצלחה
תעלי עוד רנדר ונמשיך!9 בנובמבר 2011 בשעה 13:41 #6207tim5tim1חברהGI היה דלוק, שיחקתי עוד קצת עם ההגדרות וזה השתפר עוד… אבל עכשיו נראה לי שהחלונות משתקפים מידיי
וכל הרינדור נראה שטוח, לא נראה חיי
המלצות?9 בנובמבר 2011 בשעה 13:50 #6208tim5tim1חברהתמונה העליונה היא האחרונה (הן עלו הפוך)
9 בנובמבר 2011 בשעה 18:17 #6209ISRAEL3Dחבראני חושב שכדאי להחליש את התאורה הצהובה, או להלבין אותה קצת כי היא דומיננטית מדי ומשטיחה את כל הסצנה לכדי גוון אחד.
נסי להלבין את האור כך הוא "ימסור" את הצבע האמיתי של שאר האלמנטים הצבועים.10 בנובמבר 2011 בשעה 14:07 #6210igorigחבריש לך פתחים שדרכם יכול להיכנס אור טבעי, אותו GI שהפעלת?מצד ימין,למשל, של הסצנה או מאחורי המצלמה, אפשר פשוט פתוח נוסף כדי שיכנס אור טבעי, במפות של GI ו-BG תציבי מפות שמש וצריך לוודא שחלונות אכן שקופים
10 בנובמבר 2011 בשעה 15:54 #6211tim5tim1חברכשאני נכנסת למפות רשום לי SUNLIGHT ויש אופציה לבחור PLUGIN שלא קיים אצלי במחשב כנראה…
יכול להיות שהבעיה היא באמת החלונות, אני אנסה לבדוק את זה
לגבי ההשתקפות על החלונות הפנימיים, איך אני מנמיכנ לחומר את ההשתקפות? ו
יכול להיות שהכחול הזה שמופיע שם זה הבחוץ? ואם כן איך אני משנה את הצבע מבלי להכניס תמונה? והאם הצבע תלוי בשעה של היום?תודה!!!! :)
10 בנובמבר 2011 בשעה 18:23 #6212ISRAEL3Dחברהיי נועה
הפלאגין לא משנה, אמור להיות לך אבל שם VRAYSUN או משהו בסגנון שזה בעצם השמש של הויריי.
יכול מאוד להיות שהחלונות לא משקפים טוב אור מבחוץ, שכן מקור אור חיצוני אמור להיות עוצמת האור הגדולה ביותר בחלל.
נסי להפעיל את תצוגת פאות: MONOCHROME וכך תוכלי לראות האם הפאות הפוכות (ספר ויריי – פרק ראשון עמוד 10). אם הפוכות – קליק ימני על פאה > Reverse Faces.
הצבע משתנה עם השעה, שעות ערביים = שמש צהבהבה וכן הלאה. גם זה כתוב בספר בעמוד 20 Vray for SketchUp- תוסף הרינדור להדמיות. - מאתתגובות
- הפורום 'פורום ויריי' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.