מדריך קניה: כיצד נבחר מחשב חזק?
אתם לפני רכישת מחשב חדש או לפני שדרוג. מכירים את ההרגשה, יש מלא לחקור, בוא נצלול ביחד למאמר המתעדכן שלנו והמדריך האולטימטיבי לרכישת מערכת מחשב עוצמתית שיסביר לכם רכיב אחר רכיב מה חשוב ועל מה לשים דגש
פעמים רבות בחיים מצאנו ונמצא עצמנו מול החלטה להתחדש ולרכוש מחשב נייח או נייד. רכישת מחשב עוצמתי אשר מיועד לשימוש בתוכנות תלת-ממד ומדיה מואצת, מקבל חשיבות גבוהה מאוד. מדוע? משום שבדרך כלל מדובר על רכישת מחשב חזק מאוד המורכב מרכיבים יקרים מהממוצע שקרוב לוודאי יאלצו אותנו להיפרד מכמה (עשרות?) אלפי שקלים. עם תמונת המצב של שוק המחשבים והחומרה, הנחת העבודה שלנו היא שההשקעה במערכת המחשב שלנו תהא תקפה לכשנתיים עד ארבע שנים. לאחר תקופה זו יש סיכוי טוב שנרצה להתקדם ולהתחדש למחשב חדש, בהתאם לדרישות הטכניות המתגברות של ספקי תוכנות רבים, עדכונים אוטומטיים ותאימות בין תוכנה לחומרה וכמובן גם בלאי של החומר.
בין אם אתם מעצבים, אדריכלים, סטודנטים לאדריכלות / עיצוב גרפי (או אפילו גיימרים) וכל מקצוע דומה, אתם נדרשים להפעיל תוכנות שצורכות מחשב חזק מאוד שיודע לחשב כמות גדולה מאוד של מידע בזמן אמת. החישובים הללו לרוב הינם עיבוד גרפיקה, רנדרינג ושימוש באלגוריתמים שאיך לומר בעדינות? יחנקו מחשב ביתי רגיל. במרבית המקרים, מחשב למעצב הוא מחשב עוצמתי וככל הנראה שאף יעלה למעלה ממחצית ממשכורת ממוצעת במשק. לטובת רכישה שכזו נצטרך לגייס את מיטב השיקולים בעבודת ההשוואה ושיקולי תמורה כספית לרכיבי חומרה טרם הרכישה.
או בשמו הטכני: CPU
הרכיב המרכזי במחשב הוא המעבד. במקטע זה נלמד ונכיר את המאפיינים החשובים אותם יש להכיר בטרם נבחר מעבד = Processor.
בחירה נכונה של מעבד נעשית תחילה על-ידי היכרות צרכיה ויכולותיה של התוכנות המרכזיות אותן אנו הולכים להפעיל בכל הכוח.
בואכם להחליט איזה סוג מעבד אתם הולכים לרכוש, חשוב להצליב את מספר תכונות המעבד לתוכנה המרכזית או לשילוב התוכנות שאנחנו הולכים להשתמש בעסק.
המעבד הוא פריט טכנולוגי מרתק שנמדד במידת הרכיב הסיליקוני הקטן בננומטר. המאפיינים החשובים אותם יש להכיר הם: מס’ הליבות, תדר הפעילות, וגודל זיכרון המטמון המובנה במעבד.
תדר: תדר הפעילות של המעבד הוא מהירות השעון של כל ליבת עיבוד.
זיכרון מטמון: זיכרון מוטמע במעבד עצמו (להבדיל מזיכרון ה- RAM של המחשב) זיכרון זה מיועד לפעילות המעבד בלבד.
חלוקה לליבות עיבוד: כל המעבדים העדכניים מכילים מספר ליבות, מה שמאפשר להם לבצע יותר מפעולה אחת בו זמנית, תלוי בתוכנה שמפעילה את המעבד.
בתיאוריה, היינו מעוניינים במעבד עם מספר הליבות הגבוה ביותר, בתדר הגבוה ביותר, עם זיכרון המטמון הגדול ביותר. אך בפועל הדברים שונים במקצת, שכן, לא כל תוכנה מסוגלת לחלק את משימות החישוב שלה, כדי להשתמש בצורה יעילה במס’ ליבות עיבוד. תוכנות Single Thread, אינן מסוגלות לחלק את משימת העיבוד שלהן ולכן משתמשות רק בליבת עיבוד אחת, גם אם מעבד המחשב מצויד במס’ ליבות עיבוד. תוכנות אלה מושפעות בעיקר מתדר הפעולה של הליבה. SketchUp היא דוגמה מצוינת לתוכנת Single Thread ותעדיף תדר גבוה על פני מספר הליבות.
מאידך, תוכנות Multi Thread מחלקות משימות עיבוד, וכך משתמשות במספר גדול של ליבות עיבוד באופן יעיל. הן מושפעות באופן שווה למספר הליבות ותדר הפעולה. מנוע הרנדר V-Ray למשל הוא דוגמה מצוינת לתוכנת Multi Thread. כאשר אנו עובדים עם SketchUp בלבד למשל, נקפיד לבחור במעבד שיציע לנו את התדר הגבוה ביותר, ונתחשב פחות במספר הליבות. אם המחשב מיועד לרנדרינג באמצעות מנוע הרנדר V-Ray, נחפש מעבד בעל מספר ליבות ותדר, גבוהים ככל שניתן להשיג בתקציב שלנו.
ומה עושים אם המחשב מיועד ל- SketchUp + V-Ray גם יחד? אם המחשב אמור להריץ את 2 התוכנות באותה מידת שימוש, ננסה לבחור בפשרה חכמה בין מספר הליבות לתדר הפעולה. ברוב המקרים, נבחר במעבדים בעלי 6 עד 16 ליבות, וננסה לשמור על תדר פעולה של לא פחות מ- 3.6Ghz.
תוכנות הדמיה, עיצוב ורנדור מפעילות עומס רב על מעבד המחשב כמו גם על רכיבים נוספים. מעבד שפועל בעומס מייצר חום רב אשר מצריך קירור ראוי שיוכל לשמור על טמפרטורת עבודה נכונה ולהימנע מרעש רקע מטריד. מעצבים, אדריכלים ואנשי הדמיה מבלים שעות רבות ביום ליד המחשב וסביבת עבודה רועשת אינה אופציה. הדרך הנכונה היא בחירה ביחידת קירור מעבד שמורכבת מגוף קירור גדול לספיקת החום, לצד מאוורר בקוטר גדול מהממוצע, שיאפשר לו להזרים מספיק אוויר מבלי להעלות סל”ד שעלול להתקבל כזמזום מכני תמידי. אנחנו ממליצים לבחור במאוורר מעבד בקוטר של 140 מ”מ ואף יותר אם המארז מאפשר זאת. מערכות קירור נוזלי הן אופציה מעולה, אך חשוב לזכור כי אינן בהכרח שקטות ו/או יעילות יותר ממערכות קירור אוויר. מערכות קירור נוזלי מסחררות נוזל במערכת סגורה שמעביר את החום שמצטבר ביחידת העומס (למשל המעבד) ומנייד את החום הזה לצלעות קירור מאווררות על גבי חזית המארז. קירור נוזלי נחשב לקירור יעיל שמנדף את החום ישירות אל מחוץ למארז, להבדיל מקירור בתוך המארז אשר פולט את החום פנימה ומשם לסביבה החיצונית.
בהקשר הזה שווה להזכיר את גודל המארז ואת איכות ומידות המאווררים שניתן להתקין עליו. וודאו עם הטכנאי שלכם שהקירור יעיל (כלומר, שלא כל המאווררים דוחפים אוויר לתוך המארז). ציירו סכמה של האוורור, וודאו שאויר נכנס ויוצא בצורה טובה מהמארז ובהתאם להוראות שניתנו על ידי יצרן המארז. רכשו אוורור שקט ככל שניתן להבטחת עבודה שקטה וללא זמזום מיותר.
יתירות ומחשבה על העתיד: למאווררים יש בלאי טבעי וידוע. קחו בחשבון שמאוורר חדש עושה עבודה טובה יותר. אל תחששו לרכוש סט חדש של אוורור למארז שלכם. בקשו התקנה עם ספייסרים מסיליקון או גומי להפרדה אקוסטית. התייעצו עם המוכר לגבי אפשרויות הרחבה עתידיות. התקנה איכותית תבטיח מארז שקט אך עוצמתי.
או בשמו הטכני: GPU מאיץ גרפי
Graphics Processing Unit
כרטיס המסך הוא רכיב חומרתי משמעותי בעל חשיבות גבוהה בביצוע עבודות גרפיקה, תלת מימד וסימולציות טכניות. לכרטיס מסך יש מעבד שיודע לקבל משימות חישוב ולעבד אותן הרבה יותר מהר מהמעבד (CPU) ומוכוון למשימת העיבוד הגרפי. המעבד הגרפי אפוא מאפשר עבודה על מידע גדול של תמונות וסצנות תלת ממדיות ומאפשר להציג את המידע על המסך במהירות תגובה מהירה יחסית.
ובכן, כולם צרכנים כבדים של גרפיקה. איזה סוג? הסוג שדוחף כמה שיותר כוח עיבוד למסך. בבואנו לבחור כרטיס מסך, נוכל להשפיע באופן מכריע על אופן פעולת המחשב, חיבורי המסכים שניתן יהיה לחבר אליו, אופן התצוגה, תדר, מהירות התגובה ועוד. הנתונים הבאים יתייחסו למקצוענים אך נכונים גם עבור גיימרים שמחפשים את ה-FPS הגבוה ביותר.
כמעט כל התוכנות שאנחנו מדברים עליהן כאן מצריכות נתונים תובעניים מרכיבי החומרה שלנו. למשל בעבודה עם תוכנה כמו 3ds Max / SketchUp בשילוב V-Ray נצטרך קודם לעשות סדר בשני אספקטים טכניים: הראשון – רנדר עבודה בזמן אמת והשני – רנדר סופי (פרודקשן רנדר). בסקצ’אפ או 3ds Max או Maya, רוב הזמן ובמיוחד שאנחנו נמצאים בשלב המידול, אנחנו בעצם עובדים בזמן אמת (חלל העבודה של התוכנה – Viewport), ממדלים, מוסיפים כמויות אדירות של גיאומטריה ובתוכנת התלת האהובה עלינו – התצוגה מוצגת ישירות על המסך והיא דורשת יכולות עיבוד תצוגה גבוהות מאוד מכרטיס המסך (וממנו בלבד!). לכן בעבודה עם סקצ’אפ \ מקס \ מאיה וכד’ בלבד נעדיף כרטיס מסך מסוג Nvidia GeForce בעל זיכרון מעל הנורמה של כ- 4GB ומעלה. למה דווקא Nvidia ולמה דווקא GeForce או RTX? נדון על זה מיד.
ובכן, כאן כדאי להזכיר את כוח ה-CPU (המעבד). למעשה יכולות הרנדר ומהירותו תלויים ונשאבים כמעט לחלוטין מהמעבד. מכאן ניתן להסיק שכדאי להשקיע במעבד עד תקרת התקציב, משום שאם קיים פרמטר שיחסוך זמן המתנה – זהו המעבד. כיום יש מעבדי i9, i7 עם 6, 8 או אפילו 64 ליבות שבתרגום לויריי מאפשרים 12, 16 או 128 “באקטים” של רינדור (אלו הריבועים שרצים על הרנדר בעת חישוב אם אתם משתמשים בשיטה המסורתית).
אבל רגע, זה לא הכל! לויריי יש היום יכולות לרנדר ב-Real Time, זוהי תכונת V-Ray RT או Interactive או Progressive רנדר. זהו נכס משמעותי של תלתיסטים רבים אשר משתמשים בשיטת הרנדר שמציגה באופן מיידי את הפרויקט המרונדר על כל הפריים. אי לכך, מומלץ להשקיע בכרטיס מסך חזק של חברת Nvidia (לא חובה ללכת על כרטיס מסדרת Quadro מפאת תג מחיר גבוה מאוד וביצועים נחותים לרנדור מול ה-RTXים). כרטיס מסך כזה יכול להועיל ממש כאשר מבססים את רנדר RT או רנדר פרוגרסיבי Progressive על כרטיס המסך GPU ולא על המעבד CPU ישירות ל-IPR.
כבר היום ניתן לראות דור חדש של מעבדי GPU אשר יודע לבצע AI, כלומר לנתח מידע מהסצנה עליה אנחנו עובדים בצורה חכמה תוך שימוש בטכנולוגית ליבות קודה RTX, מה שכמובן מאפשר לחישוב ולרנדר עצמו להתקבל הרבה יותר מהר. באופן כללי ובפרט בטכנולוגיות החדשות של Nvidia השיחה אודות AI תופסת תאוצה מהירה מאוד, שכן, הדרישה לאוטומציה של תהליכים שעד כה היו נחשבים מאוד מסובכים, גואה ככל שהדרך בין AI בצורת טכנולוגיה נסלל אלינו, המשתמשים בצורת ייעול משמעותי של הסצנה התלת ממדית והרנדר וכנ”ל למשימות כריית מטבע קריפטו שלוקחת המון זמן ומשאבים (וחשמל).
שאלת השאלות של משתמשים רבים אשר מתלבטים בין כרטיס “מקצועי” מסוג Quadro או כרטיס “גיימר” RTX כלשהו? שימו לב למרכאות! למעשה, בהשוואה לכרטיסי מסך לגיימרים שמיועדים בעיקר למשחקים, כרטיס המסך מסדרת קואדרו מורכבים ונדרשים לבקרת איכות גבוהה יותר בעת הייצור דבר האמור להתבטא ביציבות ללא תקלות ולאורך זמן (האמנם?).
כרטיסי Quadro מיועדים לקהלים מתחום ההנדסה, אדריכלות ומדע מדויק (וגרפי – כמו תעשיית הרכב למשל). אז נכון, מצד אחד הם אמורים להיות יציבים מאוד יחסית ויחזיקו לאורך זמן. אך מצד שני המחיר.. שבצורה מכוונת מותאם לתעשייה שעושה הרבה כסף. הווי אומר, שבתג מחיר של קואדרו, ניתן לרכוש כרטיס גיימר חזק באופן משמעותי, שיעניק תמורת השקל ערך גבוה יותר למשתמש הקצה מאשר כרטיס Quadro מדרג פשוט. גם הקואדרואים הפשוטים באים עם תג מחיר גבוה מאוד ונתונים שנופלים בהרבה מאלו של הגיימר הממוצע. לתיאור מפורט יותר של ההבדלים מומלץ לקרוא כאן.
ההמלצה המיטבית לסקצ’אפ או מקס וכד’ + ויריי היא כרטיס מסך מסוג RTX אשר לו הכי הרבה ליבות CUDA. ליבות קודה יודעת לעבוד יחד עם רנדר פרודקשן ופרוגרסיבי כולל רנדר בזמן אמת לבדיקות V-Ray RT, מהירות ויעילות יכתיבו זמני רינדור קצרים ובכך גם האינפוט שלנו, המשתמשים יהיה יותר יעיל, נכון ויקדם אותנו לקראת הדמיה פוטוריאליסטית. יתרה מכך, כרטיסי RTX הם כרטיסים עם יכולות OpenGL גבוהות ועל-כן כמעט כל כרטיס יתאים למערכת ובפרט ל 3ds Max או סקצ’אפ באופן מיטבי.
או בשמו הטכני: RAM
זיכרון המחשב הוא המרכיב שמאפשר לפעולות החישוב “חופש מחייה” או “מרחב חישוב”. ככל שנגדיל לרכוש זיכרון RAM, נגדיל את היכולות של המחשב לשאת בעבודות ובהפעלת תוכנות במקביל. נושא סופר חשוב שנוגע לליבת המקצוע של האדריכל או המעצב היא הפעלת מספר תוכנות שונות (ותובעניות למדי) במקביל. זיכרון ראם הוא סוג הזיכון שיש להשיקע בו כדי להנות ממערכת יציבה ללא צווארי בקבוק.
בהרבה מקרים ניתן להוסיף זיכרון. חשוב מאוד לזכור בעת רכישת מחשב חדש: כדאי מאוד לרכוש סט כרטיסי זיכרון גדולים ככל האפשר שכן, אולי בעתיד לא תוכלו לשדרג ולהוסיף זיכרון למחשב מכיוון שאותו כרטיס זיכרון שרכשתם במעמד רכישת המערכת כבר לא יהיה זמין. לא מומלץ לערבב התקנת כרטיסי זיכרון מסוגים שונים, מכיוון שלכל כרטיס יש תצרוכת חשמלית ותדר פעולה אחר שהוא פועל עליו. שילוב של כרטיסי זיכרון מסוגים שונים מדי, עלולה להפוך את כל המערכת לפחות יציבה ולגרום לקריסות חוזרות ונשנות.
אם הגדלתם ורכשתם לעצמכם זיכרון, מצוין! רוב מערכות יודעות לקרוא את הזיכרון מיד לאחר התקנתו. אם עשיתם זאת בעבר, פשוט התקינו את הזיכרון בסלוטים הפנויים. אם אינכם יודעים לבצע זאת, פנו לבעל מקצוע שיעשה זאת עבורכם ויבדוק לאחר מכן שהמערכת כולה יציבה, שהתוכנות איתן אתם עושים שימוש תדיר עובדות כמו שצריך ושאין צווארי בקבוק!
במקרים מסוימים ניתן אפילו להוריד תוכנות ייעודיות לביצוע בדיקות מאמץ Stress Test כדי להציג נתוני קצה של החומרה הזמינה.
Hard Disk / SSD
כל מערכת מחשב זקוקה לאחסון. על הדיסק הקשיח של המחשב תותקן מערכת ההפעלה ושם ניתן יהיה לאחסן נתונים לטווח הקצר והארוך. במאמר זה נמליץ על עבודה עם כוננים מסוג SSD המאופיינים במהירות כתיבה וקריאה גבוהים מאוד וצריכת חשמל נמוכה.
איזה סוג? כמה נפח? כמה עולה? המשיכו לקרוא.
כמות המידע המצטברת במיוחד היום מביאה אותנו לגבולות חדשים לחיפוש אחר פתרונות לאחסון כמויות גדולות של מידע. מספיק שנצלם תמונה במצלמה דיגיטלית שבה מוגדרת איכות של 10 מגה פיקסל ונקבל תמונה ששוקלת כ-5 מגה בייט. כאן הגודל ומהירות הקריאה והכתיבה קובעים. כיום נפוצים מאוד שני סוגים כללים של כוננים קשיחים: הכונן המסורתי והמכאני שמבוסס על דיסקה ומחט קריאה וכונן SSD (ר”ת SOLID STATE DRIVE). הכונן המומלץ שלנו, נשוא מאמר זה הוא כונן SSD. נקפיד לרכוש לפחות כונן אחד מסוג SSD עליו נתקין את מערכת ההפעלה, מה שיביא לטעינה ואתחול מהירים מאוד של מערכת ההפעלה. כונן SSD מראה ביצועים מצוינים יחסית לכונן המסורתי, במהירות הכתיבה, שכתוב וקריאה שלו.
רכישת כונן בודד מסוג SSD בנפח של כ-500GB, כמעט לא משנה איזה סוג או מוצר ספציפי, כל עוד רכשתם כונן SSD, הוא אמור להספיק לסחוב את מערכת ההפעלה הבאה שלכם ולתת ביצועים גבוהים מאד יחסית לכונן המסורתי. בעוד כל כונני ה- SSD בשוק מהירים משמעותית מכוננים מכניים, לא כל כונני ה-SSD מספקים ביצועים זהים. מומלץ לוודא טרם רכישה את ביצועי הכונן.
אספקט נוסף שכדאי לבדוק, במיוחד בנפחים מהירים הוא שימוש בתצורת PCIe. חיבור PCIe או M.2 או NVMe אומר למעשה שכונן האחסון מתחבר ישירות לסלוט פנוי על לוח האם ולא דרך כבל SATA. החיבור הישיר ללוח האם מאפשר מהירות העברת נתונים גבוהה יותר ולכן כדאי מאוד לבחור לוח אם אשר מכיל את תקן PCIe לחיבור עתידי של אחסון SSD עם פוטנציאל עבודה גבוה.
עוד אספקט חשוב מאוד הוא שתוכנות גרפיקה עושות שימוש במשיכת קבצים כמו טקסטורות, סטיילים, מפות, קבצי IES ועוד רבים אחרים מהכוננים הקשיחים. זמן הטעינה של הקבצים הללו עלול להיות גורם מעכב וצוואר בקבוק משמעותי. מקצוענים ירכשו כונן SSD גם עבור אחסון של כלל קבצי העבודה הנגישים באופן מיידי לעבודה השוטפת. בדרך כלל מדובר על הוצאה שלא כל משתמש מוציא כדי לשפר את כלל ביצועי המערכת, אך לאור הניסיון שלנו בעבודה שוטפת בסטודיו להדמיה, חשוב להשקיע בכונן SSD גדול מאוד או שניים בינוניים.
הגיע הזמן לאחסן אותו בארכיון. לאחסון הכמותי ארכיון הקבצים שלנו מומלץ להוסיף לכונן ה-SSD אחסון גדול אחר ולרכוש נפח אחסון נוסף בכונן קשיח רגיל שתג מחירו נגיש כלכלית ונותן נפח אחסון גדול יחסית לשקל. זכרו שתמיד ניתן להוסיף אחסון בהתקנה קלילה ומהירה, כך שלא חובה להעמיס על הקנייה הגדולה את כמות האחסון הגדולה ביותר. שימו לב שכוננים מסוג זה הם כוננים מכניים עם דיסק מסתובב, מה שאומר שיש להם צריכת חשמל גבוהה יותר ומקדם רעש גדול יותר.
סוגיה חשובה רלוונטית שנדון בה בנושא האחסון, היא השימוש של תוכנות גרפיות בדיסק “טיוטה”. דיסק הטיוטה הוא מעין מחסנית שמשמשת את התוכנה בשמירה קבצים זמניים (TEMP) לצורך העבודה השוטפת. תוכנה כמו פוטושופ, עם הגדרות נכונות ויעילות, צורכת שטח דיסק כדי לאחסן זמנית קובץ בעבודה, לכן אם נקלע למצב שבו אין מספיק נפח כדי לאחסן את הקובץ הזמני בדיסק הטיוטה נקבל שגיאה ונאלץ להגביל עצמנו, מצב שננסה להימנע ממנו עוד בשלב הרכישה.
סוגית הגיבוי: אם המחשב והעבודה הדיגיטלית שלכם היא פרנסתכם, מומלץ בחום לרכוש הארד דיסק ייעודי לגיבוי והעתקות של כל החומר. הארד דיסק זה לא מוכרח להיות SSD אך חשוב שיירכש מחברה מוכרת ואמינה כמו Western Digital או Samsung. מומלץ ללכת על איכות ולהפריד כוחות – הארד דיסק חיצוני נפרד, עליו ניתן לגבות את כל החומר שלכם בלחיצת כפתור באמצעות תוכנות חינמיות כמו FreeFileSync או אחרות. מוזמנים להתייעץ עמנו או עם טכנאי מומחה מטעם ISRAEL3D ולקבל חוות דעת מקצוענית.
בחלק מהמקרים, עבור מחשבים בני 4 שנים ויותר, הוספת ההארד דיסק SSD עם מערכת הפעלה חוקית, תוספת זיכרון RAM והמחשב יקבל רענון שיוכל לשרת אותנו לעוד תקופה ארוכה! לחילופין ותמיד שימו לעצמכם את השיקול למכור את המחשב בפורום יד שנייה כדי להחזיר חלק מההשקעה ולהשתמש בכסף לטובת רכישת מערכת חדשה. המחשבים שאנחנו קונים הם בדרך כלל מחשבים חזקים מאוד, ששומרים על ערך כספי גבוה יחסית למחשב ביתי חלש.
כי כל העסק הזה צורך חשמל. והרבה.
למדו כיצד לחשב את כמות הצריכה.
כל מחשב צורך חשמל, אבל כיצד מחשבים את צריכת החשמל הכוללת של המחשב? הרי לכל רכיב יש צריכת חשמל אחרת.
במקטע זה נסביר כיצד לחשב צריכת חשמל למחשב בקלות, ועל מה חייבים לשים דגש בעל הצטיידות בספק כוח.
מחשב חזק הוא צרכן חשמל לא קטן, במיוחד בזמן רנדר או עיבוד, המחשב צורך 100% מהיכולות שלו (במיוחד המעבד) מה שבעצם אומר שיותר חשמל זורם כדי להפעיל את הרכיבים החזקים שרכשנו. כל הרכיבים במחשב שלנו מקבלים חשמל מהקיר אבל עוברים דרך יחידת כוח שנקראת סָפַּק PSU = Power Supply Unit.
הספק יושב במסגרת המארז ויש לו מידות קבועות כאשר ההספק שלו משתנה בהתאם לצורך. ספקים למחשב תובעני יהיו בהספק של כ-850W אותם יש להתאים למערכת ולדאוג ש”צמות” החשמל מתאימות לכלל הרכיבים שרכשנו.
אבל כיצד מחשבים את כמות החשמל הנדרשת והיקף הספק בוואט? בקלות! ישנם מספר אתרי יצרנים של מארזים וספקי כוח כמו Cooler Master, Asus, MSI שמציגים מחשבון PSU שמאפשר לנו לבחור את הרכיבים שאנחנו רוצים לרכוש ולפי סך הצריכה הכללי לבחור בספק מתאים. האתרים הללו נותנים אינדיקציה מעולה להספק הנדרש וכיוון כללי לבחירת ספק בחנות המקומית דרכה אתם רוכשים את המחשב שלכם.
בחירת סָפַּק היא ללא סָפֵק אחריות בונה המחשב, אבל שווה תמיד לדעת מה טומן בחובו ספק טוב. בחירת ספק איכותי חשובה כי יציבות ההספק מעניינת לא פחות מההספק הכללי. מה גם שספקים זולים נוטים להישרף והפניקה שעלולה להיווצר ממחשב שרוף יכולה להוציא את כולנו מדעתנו לרגע. גם אם נשרף לכם ספק כוח, זה אחד הרכיבים שהכי קל להחליף. אל דאגה, לכל ספק מודרני יש פיוז שעוצר את נחשול המתח מלהגיע לרכיבים מרכזיים במחשב כמו לוח אם והשאר.
הערת העורך: ישנם מארזים שמגיעים עם ספק כוח מובנה.
מסך אחד רחב בודד או תצורת מסכים?
מסך הוא ללא ספק אחת ההשקעות הגדולות לו השפעה מכרעת על החוויה שלנו ממחשב עוצמתי. במאמר זה נסקור שני סוגים של תצורות תצוגה: מסך בודד ורחב רחב מאוד קעור ותצורת מסכים צמודים.
איזה סוג? כמה מסכים? כמה זה אמור לעלות?
אז רכשתם מחשב יוקרתי וחזק, הגיע הזמן לתת לו ביטוי ראוי! מסך המחשב הוא אחד הגורמים המכריעים ביותר מחווית השימוש שלנו ממחשב טוב. ככל שנגדיל ונביא את מכלול השיקולים בעל רכישת מסך מסכים, כך נעצים את החוויה ונוחות העבודה גיימינג. היום ניתן לראות במשרדים רבים עמדות עבודה אשר כוללת יותר ממסך אחד. עבודה על שני מסכים או יותר מאפשר מרחב מחייה לתצוגה, שמביא לנוחות גדולה מאוד כאשר עובדים על מספר תוכנות ומשלבים בינהן (כמו למשל: לעבוד על רוויט ולפתוח תכנית אוטוקאד או PDF בתצוגה שניה).
נתחיל בזה שהמסך הבא שלכם חייב להיות מסך בטכנולוגיית LED או OLED. האחרון יודע להציג תמונת פיקסל “כבוי” לחלוטין ולכן נחשב “שחור” יותר, ולכן מידת הניגודיות שלו משופרת לעומת מסכי LED שבהם הפיקסל השחור ביותר עדיין מואר בעוצמה מאוד חלשה.
בשלב זה נמליץ לגשת לסניף של באג בקניון ולצפות קצת במסכים שמוצגים בסניפים כדי לחוות את אופן הצפייה במסך אמיתי. כמובן שצריך לקחת בעירבון מוגבל את השהות הקצרה, הדחופה והמוארת שבצפייה במסך בקניון הומה אדם אל מול רכישת מסך קבוע למשרד, אבל לקבל תחושה של המרחב, הקימור אם יש, הפרופורציות, הרזולוציה, החדות והעיצוב.
גודל המסך והפרופורציות שלו משתנות בהתאם לדגם אבל רוב הדגמים יציעו מסך לרוחב LANDSCAPE ביחס של 16:9, 16:10 או 21:9 שהוא מסך סופר רחב שבעצם מחליף תצורת שני מסכים צמודים. מסך 21:9 הוא בשורה מצוינת למשתמש אך לא לכיס, בדרך-כלל אלו מסכים עם תג מחיר התחלתי גבוה ובעייתי. מדוע? כי אם כבר רוכשים מסך טוב, העלות אמורה להיות מתורגמת מרכישת שני מסכים טובים צמודים לעומת מסך אחד קעור ורחב.
למקצוענים שבינכם, מסכים משוכללים יותר קיימים ומאפשרים קליברציה עם מצבי תאורה משתנים להצגה אמיתית ומדויקת יותר.
לבעלי כיס עמוק במיוחד – רכישת מסך שתומך ברזולוציית 2K או 4K יכול להיות אחד הפינוקים הגדולים! מטריצת פיקסלים יותר גדולה = חדות גבוהה ומרחב עבודה גדול מאוד! למדו עוד על הנושא הזה כאן.
בתמונה: תצורת מסכים בה מסך אחד ראשי ומסך משני לעיגון חלונות ונתונים.
אז כמה זה הולך לעלות?
אחת הסוגיות החשובות, ופה אנחנו מדברים על סוגיה שבכוחה להכריע: האם המחשב שבחרנו, זה שאנחנו בטוחים שימלא את צרכינו המקצועיים, הולם את המחיר שאנחנו הולכים לשלם עליו?
זהו שיקול אישי לגמרי ומותנה ביכולות כלכליות נטו. יש כאלו שירוצו לרכוש את החומרה החלוצה ביותר וייהנו למשך זמן מסוים עד שישוחרר דור חדש ויש כאלו שיקנו את הדבר שקרוב לדבר הכי טוב וייהנו מתמורה כספית יעילה.
טיפ שלי: זכרו תמיד שבעולם הטכנולוגיה והמחשוב, התחדשות הרכיבים, המפרטים ותגי המחיר מאוד תזזיתיים, השינויים תכופים וכדאי לקחת זאת בחשבון בעת רכישה. שנה טכנולוגית בעולם הזה היא כשלושה חודשים אמיתיים ולכן לא תמיד המחשב החזק ביותר שקיים בשוק הוא הקנייה הנבונה!
אם המחשב שתרכשו הוא מקור פרנסתכם, השקיעו בו את היכולות הכלכליות שלכם. כמה כסף להשקיע? ובכן, טווח סטטיסטי עומד על הוצאה של 8,000 – 15,000 ש”ח ויותר.
לסיכום
מקווה שעזרתי לאלו מכם שמחשיבים את עצמם כמשתמשי מחשב סטנדרטיים, לקבל מושג לגבי מה חשוב ומה פחות בשיקולי רכישת מחשב חזק לרינדורים או להדמיות, לעבודה או ללימודים, נייד או נייח, מאק או פיסי.
יש לכם שאלה על דגם ספציפי ששמתם עליו עין? מעולה, כהמשך דיון על דגמי מחשב ספציפיים ושאלות בנוגע למפרטים, רכיבים, חנויות, מחירים ואפילו התארגנויות של קבוצות רכישה (סטודנטים לדוגמה), תוכלו לפרסם תגובה למאמר בתחתית הדף, לפרסם שאלה בפורום האתר או להיעזר בקבוצת הפייסבוק שלנו, שם יענו לכם מיטב המומחים.
לפרסום שאלה בפורום – הירשמו לאתר בחינם ופרסמו שאלתכם או השתמשו בפרופיל פייסבוק כאן למטה והעלו את המפרט העתידי שלכם!
מוזמנים להתייעץ עם מומחה מחשבים מטעם ISRAEL3D באמצעות הטופס שנמצא כאן למטה.
אתר זה לא נושא באחריות כלשהי לנזק שייגרם למשמש ו/או למאן דהו בגין שימוש במידע הניתן באתר זה ו/או בגין שימוש בשירות או במוצרים המוצעים באתר זה. השימוש באתר או הסתמכות על האמור בו הנה על אחריותם המלאה והבלעדית של המשתמשים, כולל השימוש בהמלצות הניתנות באתר. למידע נוסף קראו את תנאי שימוש באתר.
מלאו את השאלון הבא בהתאם לצורך וקבלו הצעת מחיר למייל:
רכשתם מחשב לאחרונה? האם ניתן לשפר? נשמח לשמוע!
היי קניתי דרך חברת מחשבים שלכם מחשב נייח מעולה שנותן לי מענה לצרכים שליהדמיות ושרטוט.
אני רוצה מחשב נייד שיתן לי מענה ליציאות וסופש כתמיכה לוא באופן קבוע אני משתמשת בעיקר אוטוקד וסקטצאפ ראיתי מחשבים מחודשים במחירים1400 1800 וזה המפרט שלהם מומלץ??
1.
מחשב נייד DELL, דגם Latitude E5440 עם מסך 14 אינץ’, מעבד i7, זיכרון 8GB, דיסק 240GB SSD ומערכת הפעלה Windows 10
3 שנות אחריות VIP כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח ע”י סופר פרייס, בכפוף לתנאים המפורטים בתעודת האחריות של סופר פרייס.
מסך בגודל 14 אינץ’.
רזולוציה: 1366×768.
כרטיס מסך: Intel HD Graphics.
מעבד: Intel Core i7-4600U.
מהירות מעבד: 1.6GHz עד 2.6GHz.
מערכת הפעלה: Windows 10 Pro.
זיכרון: 8GB.
דיסק קשיח: 240GB SSD.
כרטיס קול, מיקרופון ורמקולים מובנים.
כרטיס רשת קווית 1GB.
ארץ ייצור: סין.
משקל: החל מ-1.9 ק”ג.
חיבורים:
יציאת HDMI.
2 חיבורי USB 3.0.
חיבור USB 2.0.
יציאת מסך VGA.
2.
מחשב נייד DELL, דגם E7470 מסדרת Latitude
מסך בגודל 14.1 אינץ’.
רזולוציית מסך: FHD 1920×1080.
כרטיס מסך: Intel Integrated HD Graphics 520.
מעבד: Intel Core i5-6300.
מהירות מעבד: 2.4GHz.
מהירות במצב טורבו: 3.0GHz.
זיכרון מטמון: 3MB.
מערכת הפעלה: Windows 10 Professional.
זיכרון: 8/16GB (בהתאם לשובר הנרכש).
דיסק קשיח: 256/512GB SSD (בהתאם לשובר הנרכש).
חיבור רשת אלחוטית WiFi.
חיבור Bluetooth 4.1.
מצלמה ומיקרופון.
רמקולים מובנים.
משקל: 1.4 ק”ג.
צבע: שחור.
סוללת 4 תאים Li-Ion 55Whr.
3 שנות אחריות VIP עם איסוף והחזרה לבית הלקוח ע”י סופר פרייס, בכפוף לתנאים המפורטים בתעודת האחריות של סופר פרייס.
כניסות ויציאות:
חיבור HDMI.
3 חיבורי USB 3.0.
קורא כרטיסי זיכרון 34 מ”מ ExpressCard.
חיבור רשת קווית RJ-45.
יציאת אוזניות/מיקרופון משולבת.
תודה אשמח למענה.
הידע שאתם נותנים עזר לי מאוד ברכישה הקודמת של המחשב נייח.
היי, שמח שהצלחנו לעזור לך במציאת מחשב חזק!
לא מומלץ לרכוש מחשב מחודש ולצפות שיהיה חזק מכיוון שמחשבים חזקים לצרכים תובעניים דורשים חומרה חדשה, חזקה ועדכנית.
לא מצפה שיהיה ממש חזק השאלה אם המפרטים שציינתי יוכלו לתת לי מענה לאוטוקאד לזמנים שאני לא ליד המחשב במשרד בחופש וכאלה
תציין את זה ויקחו את זה בחשבון
תודה על המענה
ביחס למפרטים של המחשבים שציינתי למעלה יש לך מה לומר לי?
אני מעדיף שהמומחים יחזרו אליך עם מפרט מוצע מאחר ויש בעיות מלאים תמיד וכל מה שאגיד יהיה די חסר אחריות ולא מחובר למציאות
תודה
מחשב נייד THINKPAD LENOVO- עם כרטיס גרפי -3 שנות אחריות!
P15 G2 i7-11800H 16GB 512SSD NVIDIA QUADRO T1200 Win10P 3Y
האם המחשב הנ”ל מתאים להדמיות אדריכליות?
לדעתי לא. קוואדרו לא נותן יותר מכרטיס RTX 30XX וחבל על הכסף תמורת זה כדאי ללכת על RTX כלשהו.
הי
עבור סטודנט לאדריכלות ראיתי מספר ניידים
נניח שאני קונה מחשב I7 + 16 גיגה זיכרון
מה ההבדל בין כרטיס מסך QUATRO
GTX
או RTX
תודה
היי , קיבלתי הצעה לשני מחשבים ואשמח לחוות דעת והמלצות :
Dell G5 5500 i7-10750H
כונן SSD 1TB זכרון 16GB
כ.מסך Nvidia GTX 1660TI 6GB
7390 שח
HP OMEN Laptop 15-ek0003nj
מעבד Intel® Core™ i7-10750H (תדר בסיס של 2.6 GHz, עד 5 GHz עם טכנולוגיית Intel® Turbo Boost, מטמון בנפח 12 MB L3, 6 ליבות)
כונן PCIe® NVMe™ M.2 SSD בנפח 1 TB
NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 (זיכרון GDDR6 ייעודי של 6 GB)
7500 שח
תודה :)
ממליץ לקבל חוות דעת בקבוצת החומרה שלנו:
רציתי לקבל המלצה למחשב למשחקים נייד וזול יחסית שיסחוב לי משחקים כמו gta red ded וfortnait
מעולה, תמלא את השאלון ותציין את זה
היי מה קורה?
רציתי לדעת למתי הכתבה מעודכנת?
אני בדרך לרכוש מחשב ורציתי לדעת אם כל המידע כאן עדיין רלוונטי או יש עוד חידושים הכרחיים.
מתעדכן כל חודש
שלום,
אני רוצה לקנות מסך למחשב קיים, אני עובדת על תוכנות אוטוקד ו-3DMAX, מוכנה להשקיע גם מעל 1000 ש”ח או שגם זולים יותר טובים מספיק?
על מה אתם ממליצים?
תודה מראש.
כן לגמרי. אני ממליץ באופן אישי על המסכים של DELL במיוחד אלו ברזולוציה של 2K. רזולוציה אופטימלית בעיני.
היי
כסטודנטית לתכנות רציתי לברר האם מתאים מחשב ASUS
15.6″
מעבד intel i5-8250
8GB RAM עם אפשרות מיידית להרחבה ל24GB בתוספת 300 ש”ח – קריטי?
SSD בגודל של 256 GB.
תודה!!
היי תמר, על פניו נשמע סביר והייתי הולך על השדרוג, אבל זו לא תשובה סופית כי הנושא מאוד דינאמי, עולם המחשבים והרכיבים משתנה מאוד מהר. הליינים משתנים כמעט על בסיס יומיומי. מציע לך להצטרף לקבוצת החומרה ISRAEL3D HARDWARE כדי להתעדכן במגמות ולקבל הצעה. קישור לקבוצות: https://www.israel3d.co.il/contact/community/
כמו כן ניתן לקבל הצעה למחשב חזק מפה: https://www.israel3d.co.il/build-power-pc/#consult
היי, אני רוצה לקנות מחשב משרדי לעבודה יומיומית למשרד עו”ד/שמאים, הרכבתי את המחשב הזה.
האם הוא בסדר לצרכים שלי וסביר לתקציב והאם כל החלקים מתאימים אחד לשני? דגש על הכונן ועל הלוח אם… הבנתי שלא כל לוחות האם תומכים NVMe.
תודה מראש על העזרה :)
Intel Core i7 9700 3.0Ghz 12MB Cache s1151v2 – Box
Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Cooler
Gigabyte B365M D3H LGA1151v2, Intel B365, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP
G.Skill Ripjaws V 2x8GB 2666Mhz DDR4 CL15 Kit
Intel HD Graphics 630
Western Digital Blue SN550 WDS500G2B0C 500GB M.2 2280 PCIe NVMe SSD
On Board 7.1 Channel Audio
On Board 10/100/1000
Antec VSK4450B-U3 ATX Mid Tower Black Case With 450W PSU
היי דניאל, הנושא מאוד דינאמי, מחשב של לפני חודש כבר לא אותו מחשב כמו היום. הליינים משתנים כמעט על בסיס יומיומי. מציע לך להצטרף לקבוצת החומרה ISRAEL3D HARDWARE כדי להתעדכן במגמות ולקבל הצעה. קישור לקבוצות: https://www.israel3d.co.il/contact/community/
כמו כן אתה מוזמן לקבל הצעה למחשב חזק מפה: https://www.israel3d.co.il/build-power-pc/#consult
אוקיי, האם הלוח אם תואם לכונן SSD שבחרתי או שהוא תומך רק ב-SATA? ואם לא, האם תוכל להמליץ לי על לוח אם אחר שכן תומך.
תודה.
אני חשוב שזה משהו שרק איש מחשבים ששוחה בקטלוגים עדכניים יוכל לתת לך וזה יקרה במעמד רכישת המחשב. בכלל, כל נושא שקשור לתאימות רכיבים מתבצע במעמד הזה.
שלום רב אני אבא של סטודנט לאדריכלות, אין לי תקציב ללא הגבלה והבן שלי צריך מחשב ללימודים, נראה לי כמו זה שמופיע פה בתגובות, של שי פדידה. כמה מחשב כזה יעלה?
שהאינטל מדור i7-9750H
lenovo legion Y540 15.6 FHD
מסך 1920X1080 FHD IPS LED Glare 15.6
מעבד intel core i7-9750H 2.6GHz UP to 4.5Ghz 6 cors 12M
מערכת הפעלה: Microsoft windows 10 64bit
זיכרון: 16GB DDR4
כונן: 512GB SSD M.2ּּּ + 1TB HDD
כ.מסך: Nvidia geforce GTX1650 4GB
סוללה 3 תאים
משקל: 2.3 ק”ג
היי חיים, הנושא מאוד דינאמי, מחשב של לפני חודש כבר לא אותו מחשב כמו היום. הליינים משתנים כמעט על בסיס יומיומי. מציע לך להצטרף לקבוצת החומרה ISRAEL3D HARDWARE כדי להתעדכן במגמות ולקבל הצעה. קישור לקבוצות: https://www.israel3d.co.il/contact/community/
כמו כן אתה מוזמן לקבל הצעה למחשב חזק מפה: https://www.israel3d.co.il/build-power-pc/#consult
היי :)
אני סטודנטית לאדריכלות, כמו כן משתמשת באוטוקד, רוויט, פוטושופ, ווירי ואולי בהמשך בעוד..
רציתי לדעת אם ההצעה נראית טובה בדגש האם זה בעייתי שהאינטל מדור i7-9750H ולא i9 שהבנתי הכי חדש.
lenovo legion Y540 15.6 FHD
מסך 1920X1080 FHD IPS LED Glare 15.6
מעבד intel core i7-9750H 2.6GHz UP to 4.5Ghz 6 cors 12M
מערכת הפעלה: Microsoft windows 10 64bit
זיכרון: 16GB DDR4
כונן: 512GB SSD M.2ּּּ + 1TB HDD
כ.מסך: Nvidia geforce GTX1650 4GB
סוללה 3 תאים
משקל: 2.3 ק”ג
מחשב מעולה לכל דבר. הוא יחזיק שנתיים בצורה טובה, ואז ממליץ להשתמש בו כמחשב ב׳ ולרכוש מחשב נייח.
היי, אני סטודנטית לעיצוב פנים.
מאוד מתבלטת איזה מחשב לקנות .
משתמשת בתוכנות : ריינו , אוטוקראד , סקצאפ ….
הוא צריך להיות מחשב חזק במיוחד בתחום הגרפי, זיכרון ומעבד אך גם מצויד במספיק מקום.
כרטיס גרפי – Nvidia geforce בדגם 1060
16gb , כונן ssd ראשי ועוד כונן ל-date
קיבולת מומלצת של ssd -gb256-512 ובוסף כונן רגיל לdata של tb1 לפחות .
מעבד מסדרת i7 יציאות usb type3 לפחות 1
יציאות גרפיות – hdmi \ displayport \ mini adapter
אלו הדרישות ..
התקציב הוא עד 7,000 ש”ח.
מאוד מתבלטת.
אמרו לי ללכת או על dell g3
gell g5 – אבל חשוב לציין שהוא מסדרת rtx 2060 שאומרים שאולי עדיף לרינדורים מאשר gtx1060
או asus tuf gaming fx705gm
חייבת עזרה!!
אם יש מחשב אחר מומלץ שיעמוד בכל הדרישות וידע להחזיק את התוכנות אשמח לדעת!
תודה
ה-G5 עומד יפה במשימה ובתקציב אבל יש שיאמרו לך שזה בדיוק המקום לשים את כל התקציב שלך על המחשב כדי שיחזיק לך יותר זמן או שיתן ביצועים טובים יותר ב-VR. לא הייתי קונה אסוס כי למרות שהמוצרים שלהם טובים, אם משהו מתקלקל (גם אם במסגרת אחריות) הוא לא יקבל מענה טוב בארץ וזה עלול להיגמר במחשב מושבת.
Shalom Lin. If you will allow me one I would not recommend the PC configuration you have in mind. If you want a PC for 3d design, I advise you to make some money, and to prepare a truly professional PC, which you can have at least 6 or 7 years without problems.
שלום רב,
אני מתעסקת בעיקר בסקצ’אפ עם וירי, לפעמים גם במקס.
רציתי לדעת האם ההצעה נראית טובה מספיק, ואם לשפר, במה כדאי?
1 Intel Core i9 9900 3.1Ghz 16MB Cache s1151v2 – Box Processor Intel 75039
1 Noctua NH-D9L CPU Cooler CPU Cooler 33936
Motherboards for Intel 55713 Asus TUF Z390-PRO GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 3xPCI-E, HDMI,
DP 1
2 G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600Mhz DDR4 CL19 Kit Memory 74063
1 Asus GTX 1660 Ti Dual 6GB OC GDDR6 DVI 2xHDMI DP VGA Cards 61854
1 Western Digital Caviar Blue 2TB 256MB Sata III WD20EZAZ Hard Disk 55673
60127 Solid-State Drives
(SSD) 1 Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500 500GB SSD
1 LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM Optical Writer 19277
1 SeaSonic 650W Gold Series 12cm Fan 80+ Modular PSU Core GX-650 Power Supply 74170
1 Sharkoon VG4-W Black Blue led ATX Case No PSU Case 32052
2581 Assembly הרכבת מחשב שלם – מחלקים של קיי.אס.פי
היי יעל,
את מוזמנת להתייעץ בקבוצת הוואטסאפ שלנו ISRAEL3D HARDWARE
http://bit.ly/30ZyFle
כתבה מאוד אינפורמטיבית וגם כתובה בצורה מאוד בהירה וקולחת
תודה רבה.
יהיה מאוד מועיל להציג ליד המערכת המומלצת גם את המחיר שלה נכון לתאריך מסויים ואיפה ניתן לרכוש כזו. ועוד יהיה מועיל להציג מספר מערכות נוספות מומלצות לתקציבים נמוכים יותר
צודק, המועד מאוד קריטי לצד מפרט תקופתי.
אני לומדת עיצוב מדיה ואני צריכה מחשב חזק להרבה תוכנות כולל תוכנת מיה – תלת מימד
אני רוצה לדעת אם המחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26918&site-search=1
טוב למה שאני מחפשת ? תודה רבה!
או המחשב הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25189
אני רוצה לדעת גם ביחס למאיץ גרפי אם זה בסדר 2 ג’יגה ,
ואם יש לכם מחשב אחר להציע לי באזור של הסכום של הקודמים אשמח אם תעזרו לי
תודה רבה !
היי עדן,
המחשבים שהצעת שניהם טובים – אם חשובה לך הניידות! כמובן שההמלצה הבסיסית היא תמיד ללכת על נייח חזק שיחזיק את ה-3-4 שנים בעוצמה (בעוד שלפטופים חזקים נחלשים משמעותית עם הזמן).
רק דבר אחד שאת חייבת לקחת בחשבון – השירות של אסוס בישראל לא להיט, אם וכאשר ישנה תקלה, זה ממש בעייתי ולכן הייתי הולך קטגורית על לנובו או דל שנותנים כיסוי אחריות מקצועי יותר.
בכל מקרה קחי הצעה מהמאמר:
https://www.israel3d.co.il/build-power-pc/#consult
תודה רבה
יש לי גם התלבטות בין דל ללנובו אשמח לקבל עזרה
המחשבים הם:
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=28079
https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=27839
תודה רבה !!
היי עדן,
הייתי הולך על דל מכיוון שיש לו כמה מאפיינים שלוקחים את הלנובו. קודם כל שתי החברות מעולות וכדאי לרכוש מהן.
שנית, הייתי בודק את עניין האחריות.
בהצלחה!
מאמר טוב מאוד.נחוץ ביותר.ושירות בהחלט במקום.תודה משה
בכיף נג’וד, שמחתי לעזור!
המאמר עזר לי לגבש מס’ החלטות לגבי רכישה, מאד אוהבת את האתר שלכם, מאמינה שימשיך לתרום לי גם בהמשך.
תודה על העשרת הידע.
נהדר תודה! שמח לשמוע! :)
היי, תודה רבה על המאמר המושקע!
קראתי את המאמר אבל אני לא בטוחה כל כך שאני יודעת מה לעשות עם הידע הזה.. יש לנו מחשב בבית שבעיקר משמש להורדת סרטים מהאינטרנט, חיפוש דברים בגוגל, שימוש ביוטיוב, כתיבת דברים ב word ואחסון תמונות… הוא איטי ומרבה להיתקע ולקרוס. יש המון שטח איחסון פנוי והמחשב דווקא די חדש. אשמח בבקשה לקבל ממך אם יש משהו שיוכל לשפר את חוויית השימוש.
תודה ענקית🙏🏼
היי שיר, הנושא מאוד דינאמי, מחשב של לפני חודש כבר לא אותו מחשב כמו היום. הליינים משתנים כמעט על בסיס יומיומי. מציע לך להצטרף לקבוצת החומרה ISRAEL3D HARDWARE כדי להתעדכן במגמות ולקבל הצעה. קישור לקבוצות: https://www.israel3d.co.il/contact/community/
כמו כן ניתן לקבל הצעה למחשב חזק מפה: https://www.israel3d.co.il/build-power-pc/#consult
כל הכבוד !!
ממש מפורט והסבר קליל המאפשר הבנה מהירה וטובה
ממש אהבתי
תודה רבה!!
שלום,
פעם אתם לא ממליצים על קירור נוזלי ובסוף אתם כן מציעים קירור כזה (Corsair דגם Hydro Series H75)??
כן, תלוי ברצון של המשתמש הסופי לא כולם ״דוגלים״ בפתרון של קירור באמצעות נוזל או פתרון שאיננו אוורור מאולץ בנידוף על ידי צלעות קירור על הרכיבים הפנימיים.
כן, גם לי זה צרם האמת.
אושרת תודה על התגובה. המאמר עודכן ואני כן ממליץ על קירור מים במערכת סגורה מסטוק מקורי של יצרן כמו Cooler Master וכד׳.
תודה רבה לכם, בלי ההסברה שלכם הייתי קונה “חתול בשק ”
מרגישים הריצנות שלכם .
בהצלחה רבה
תודה. כמי שלא מבין מספיק בחומרה, קיבלתי ידיעה כללית וחדשה בשבילי. אבל זה עדיין לא מאפשר לי לקבל החלטה. אשמח לקבל הצעה כוללת מרכיבים שיתאימו לצרכיי בעלות מינימלית. אינני מתפרנס בעבודה עם מחשב ועוסק כאמור בתחביב צילום ועריכה.
אין בעיה אריק, פשוט מלא את טופס בקשת הצעת המחיר ואנו נשוב אליך בהקדם באמצעות חברת המחשבים המצוינת שלנו.
תודה רבה על ההשקעה הגדולה.
המאמר בהחלט עוזר לקבל החלטה בעניין הרכישה. חן חן
תודה לך על המאמר המושקע והנפלא ידידי היקר!
מאמר נהדר העוזר אפילו לבן אדם הכי פשוט, שלא מבין הרבה במחשבים לקבל רקע מינימלי על ההתקנים במחשב הביתי, על תפקודם ועל
חשיבותם מבחינת דרישות וביצועים של הצרכן.
תודה רבה על המידע העוזר.