מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    gale
    חבר

אני עובד באוטוקד כבר די הרבה זמן והתחלתי עם סקצאפ.
    האם אני יכול ליצור שכבות בסקצאפ לפי צבעים וכו?

תודה רבה
    אדם.

משה שמש
    מנהל בפורום

נתחיל בכך שעבודה בשכבות היא עבודה נכונה. העבודה הופכת ליותר מסודרת, יש צורך להקפיד כל העת ולהיות קשוב לעבודה עם שכבות. לדעת תמיד שאתה משרטט בשכבה הנכונה.
    זה היה באופן כללי.

בסקטצ’אפ השכבות מאוד פשוטות. אין כל מיני מאפיינים מיוחדים אלא רק פיצ’רים כגון הצגה, הסתרה, צביעת כל שכבה בצבע להבדלה בין שכבות ובאופן שמקל על העבודה.

הערה אחת שלי יש לתת על שכבות: אם לדוגמא אתה מייצר קבוצה, בתוך הקבוצה הזו יכולים להיות כל מיני אלמנטים שכל אחד מהם יכול להיות ששייך לשכבה אחרת. לכן יש לשים לב טוב טוב ולהקפיד מאוד על עבודה בשכבה הנכונה. למרות שקיימת האופציה לבחור אלמנט מסוים ולהעביר אותו שכבה, אני ממליץ בחום לעבוד עד רמת הגיאומטריה המפוצצת ולהכניס כל קו בודד לשכבה הנכונה.

לשאלתך, ניתן ורצוי לעבוד עם שכבות צבועות בצבעים שהוגדרו מראש. ניתן לצבוע כל שכבה בצבע “מבדיל” על מנת ליצור שיוך תוך כדי מידול. זה מאוד נוח ולדעתי, זו מתודת עבודה נכונה.

בהצלחה

gale
    חבר

שלום ותודה על העזרה

עכשיו הייתי שמח לשמוע איך אני יכול למחוק את כל השכבות שהגיעו אם הדו מימד של האוטוקד?

תודה רבה

משה שמש
    מנהל בפורום

@adamz wrote:

שלום ותודה על העזרה

עכשיו הייתי שמח לשמוע איך אני יכול למחוק את כל השכבות שהגיעו אם הדו מימד של האוטוקד?

תודה רבה

בטח שאפשר ורצוי מאוד:

פשוט לאחר היבוא, סמן את השכבה הראשונה שאותה תרצה למחוק, וקליק שני + SHIFT סמן את השכבה האחרונה וכל השכבות שבין לבין תבחרנה.
    לאחר שבחרת, לחיצה עם ה (-) “מינוס” ואז יפתח דיאלוג: לאן אתה רוצה שכל התוכן יעבור? מומלץ להעביר לשכבה אחת (לא LAYER 0) אלא לשכבה חדשה שתקרא לדוגמא: “DWG”.

בהצלחה

gale
    חבר

שלום משה ותודה על העזרה
    אני חוזר לעבוד על סקצ’אפ אחרי הרבה זמן שלא עבדתי עליה

מה השכבות המומלצות כדי להתחיל איתם נגיד שמדובר בוילה צמודת קרקע?
    האם צריך שכבה נפרדת לחלונות או לקירות חיצוניים וכוכו

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • הפורום 'פורום סקצ’אפ' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.