מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    s6823650
    חבר

2 שאלות:
    כשאר אני מיבאת קבצי סקאצאפ לPDFאו JPG אני מקבלת הודעה על הפונט שלא ניתן לקראיה -ניסיתי את כל סוגי הפונטים -כלום! רק כשאני כותבת באנגלית הוא קורא אותם- יש פתרון ליבוא פונט בעיברית לקבצי PDF?

2- גודל הפונט במידות אצלי הוא 12- וזה ענק כשאני נותנת מידות קטנות -לא רואים אותם בכלל -ניסיתי להכיכנס לפרפורטיס של המידות -שיניתי פונט וגודל ל 8 או 9 -וכלום לא קורה ! הפונט נשאר בגודלו המקורי! מה עושים?

תודה!!!!!!!!!!!!!!

משה שמש
    מנהל בפורום

1. הבעיה עם הפונטים ידועה, וזה נובע מהסיבה הכללית שעברית שפה אזוטרית ולא נפוצה כמו ספרדית (שלא נאמר אנגלית!), ולכן פונטים כ-פונטים לא יקראו בכל מיני וריאציות של ייבוא וייצוא. אם המוצר הוא דו ממדי, אפשר לנסות או לכתוב באנגלית, או להשתמש בפונט שעובד עם אוטוקאד כמו MRYIL או TAHOMA או ARIAL… ודומיהם.

2. באשר לשאלתך השניה, הגודל הינו גודל מסך (והדפסה), כלומר, הוא לא בא כתלות בזום אלא גודל קבוע. ז”א פונט בגודל 12 יראה על המסך ויודפס על דף בגודל 12 נקודה. אני מסכים ישי כאן בעייתיות כשנותנים מספר רב של מידות בשרטוט קטן, יוצא קשקוש בלבוש של מידות כשיוצאים בזום קצת.
    יש אופציה לסדר זאת במאפיינים של הכתב על ידי “הסתרה” מלאכותית של פונטים, כמתרחקים מהמודל.
    נסי זאת תחת window > model info > dimensions > advanced
    בהצלחה דווחי התקדמות!

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • הפורום 'פורום סקצ’אפ' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.