מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    rone
    חבר

נושא כאוב? או שמא עתיד ורוד?
    פתחתי אשכול כדי לעשות סדר בבלאגן
    בימים אלו טכנולוגיית התוכנות צוברות תאוצה רבה, ומה שסקאצאפ עשה ל3D MAX בעולם המידול מבנים, מתחילים לעשות גם הרבה מנועי רינדור לויריי, כל שעליך לעשות הוא להציב שמש במרכז השמיים ובום, יש לך סצינה יפה ונעימה לעין.
    השאלה מה זה אומר עלינו, אנשי ההדמיות?
    זהו? כל אדריכל הולך להוציא הדמיות לבד?
    או שמא עם הטכנולוגיה אז הלקוח מתחיל להבין ולדרוש הדמיה יותר מקצועית שתהיה מחייבת איש הדמיות מקצועי?
    האם תם עידן המקצוע “מבצע הדמיות”?
    או שתמיד יהיה לו מה להציע בשוק?

הביעו את דעתכם בהמונכם :)

ISRAEL3D
    חבר

אממ…
    לדעתי, כאיש הדמיות לשעבר, התחלתי ופרשתי בגמגומים עדיין אבל דיי פרשתי.
    קודם כל, השוק הזה פרוץ מתלכתחילה. כל אחד יכול להוריד תוכנה, בגרסת ניסיון או לא ולבצע כמעט כל מה שהוא רוצה עם התפשרויות פה ושם על איכות הגימור. המצב הזה גורם להמון אנשים לקחת את המושכות ליד ולבצע בעצמם (אגב, כמו ישראלים טובים שיחסכו גרוש וחצי על מודל סקטצאפ עם ויריי בסיסי) את ההדמיה הבאה.
    מה גם שתוכנות אחרות תוקפות מאידך את הגוון המקצועי בזה שהן מציעות כלים וממשקים הרבה יותר נוחים שמופנים בעצם לכולם (די כמו סקטצ’אפ) כולל כולם.

אני חושב שעבור הדמיה טובה צריך לשלם טוב. זה הדרך הסולידית ביותר להציג את הפרויקט שלך ולהוציא ממנו את מלוא האיכויות השיווקיות שהוא יכול לתת.
    אני ממש לא חושב שהשוק הזה הולך לדעיכה. תמיד יש ביקוש להדמיות, פרויקטים עולים כהרף עין ונופלים על ימין ועל שמאל ואני עד לכך מתוך הענף ומהניסיון המקצועי. לכן אני לא רואה שתהייה שום דעיכה, נהפוך הוא, לקבל מיני סקיצה של הדמיה מלקוח חוסכת די הרבה מיילים של תיאומים, תיקונים, ופידבקים של תחילת פרויקט ובסופו של דבר הלקוח מקבל מוצר הרבה יותר בשל.

בכל מקרה, הנושא הזה יותר מפתוח לדיון, ראיתי את השרשור בפורום ההדמיות של ארכיג’וב שם באמת העלו סוגיות מאוד רלוונטיות.

שורה תחתונה: מי שעושה עבודה טובה, יבנה לעצמו שם, ויתפרנס תמיד ובכבוד.

שבת שלום!

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • הפורום 'פורום ויריי' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.