- מאתתגובות
- 16 באוקטובר 2011 בשעה 15:01 #4313
igorig
חברהדמיות שונות לחללי מגורים
Sketchup + Vray + Photoshop
עיצוב חללים וביצוע הדמיות – ArchiSketch Studio(פיטר קלייזמר)16 באוקטובר 2011 בשעה 19:30 #6022ISRAEL3D
חברפיטר,
עבודות יפות מאוד!
יש לך נקודת פתיחה (נכון למועד ההכרות שלי אתך) טובה מאוד בכל הנוגע לרנדור בתוכנות:
SketchUp + Vrayאשמח אם תאמר כמה מילים על כל הדמיה וסוגיות שנתקלת בביצוע. כך גם תלמידים פוטנציאליים שיקראו זאת יוכלו לפנות אליך כ"מומחה" בסוגיות הנ"ל. אני בטוח שלאור ההדמיות הללו תוכל לעזור לקהילת הסקטצ'אפ ולמרנדרים בויריי.
סחטיין
17 באוקטובר 2011 בשעה 9:03 #6023igorig
חברתודה רבה משה,
שמח מאוד לשמוע את זה ממך!
אפרט בהמשך דברים מסוימים ואפילו"מביכים" שקרו במהלך עבודה,חשוב לדעת אותם כדי לא יגזלו זמן מיותר ויקר,בגדול הייתי ממליץ להאיר את סצנות באור טבעי וכללי באמצעות עדשה וGI בלבד ללא תאורה מלאוכית אם מדובר באור יום ואתם לא רוצים/צריכים להשתמש בגוף תאורה ולהראות אותו דלוק.
המלצה חשובה כללית, זה לשים חומרים שלכם בפורום כדי שאנשים יוכלו להגיב – מזה לומדים המון!17 באוקטובר 2011 בשעה 9:06 #6024ISRAEL3D
חבר@Archisketch wrote:
תודה רבה משה,
שמח מאוד לשמוע את זה ממך!
אפרט בהמשך דברים מסוימים ואפילו"מביכים" שקרו במהלך עבודה,חשוב לדעת אותם כדי לא יגזלו זמן מיותר ויקר,בגדול הייתי ממליץ להאיר את סצנות באור טבעי וכללי באמצעות עדשה וGI בלבד ללא תאורה מלאוכית אם מדובר באור יום ואתם לא רוצים/צריכים להשתמש בגוף תאורה ולהראות אותו דלוק.
המלצה חשובה כללית, זה לשים חומרים שלכם בפורום כדי שאנשים יוכלו להגיב – מזה לומדים המון!מילים כדורבנות.
חברים יקרים שקוראים את זה: זה זהב! תשמשו בחוכמתם של אחרים כדי להתקדם בעצמכם! זה הלימוד הכי איכותי שיש17 באוקטובר 2011 בשעה 19:45 #6025igorig
חבראם לפרט קצת על הדמיות שעשיתי, אני משתדל קודם כל להאיר את סצנה שלי כמה שיותר עם אור טבעי, עם הגרסה אחרונה של וראיי זה בהחלט אפשרי(גם פה קיימות כמה גישות),אני באופן אישי מעדיף להשתמש ב"שמש" במפות של תאורה כללית – גם של GI ו-BG, מה שקובע רמת תאורה באופן משמעותי אלו הגדרות עדשה, שאותן אני משנה ומתאים הכי הרבה ואת השאר משתדל לגעת כמה שפחות.
בנוסף לאור,שזה דבר הכי חשוב ומשפיע על רמת ההדמיה,מיפוי חומרים,טקסטורות ברזולוציה טובה,מודלים טובים, כל אלו תורמים לרמת ההדמיה הסופית.
סוגיות שנתקלתי בהם בין השאר – כאשר שמים תמונות נוף עבור הרקע בתוך ההדמיה,צריך לוודא שמישור עליו מיישמים תמונה, הוא מישור קידמי ולא אחורי,אחרת לא תראו את הנוף דרך החלון.
מי שמשתמש ב"אור מלבני" מלאכותי, אל תהפכו אותו לקומפוננט,הפיכה לקומפוננט נבעה מתוך רצון לשלוט על מספר גופי תאורה במקביל – כאשר משנים אחד, משתנים כולם,אך הרינדר פשוט לא הצליח ולקח לי זמן מה הסיבה.
אני לא יודע אם נתקלתם בהודעה שגיאה של וראיי, כי לא ניתן לרנדר סצנה – תלחצו אוקיי על הודעה, אבל אל תשמרו את הקובץ לאחר לחיצה על הודעה,זה מעלים הגדרות החומרים, לפני שלוחצים על רנדר, תשמרו את המודל.18 באוקטובר 2011 בשעה 5:53 #6026תודה על כל הטיפים!!
28 באוקטובר 2011 בשעה 11:53 #6027hili19
משתתףהטיפ האחרון של השמירה פני רינדור..זהב!!!!!!
זה הולך לחסוך לי שעות של עבודה כפולה.. ולא הבנתי למה..תודה!
28 באוקטובר 2011 בשעה 12:05 #6028igorig
חברהיי תומר,
כבר ניתקלת בהודעות מעצבנות כאלו?זה באג רציני, מעצבן ומבאס לגמרי שגוזל זמן ומפחית משנות חייו של מבצע הדמיות :)אם לוחצים "שמור קובץ" לאחר הופעת הודעה,אחר כך מגלים, לגמרי במקרה ובדיעבד שנעלמו לנו שכבות בהגדרות החומרים וצריך לעשות הכל מחדש
גם לי לקח זמן להבין איפה הבעיה…מומלץ בחום לשמור מודל כמה שיותר ולפני לחיצה על כפתור "רנדר" במיוחד28 באוקטובר 2011 בשעה 13:15 #6029hili19
משתתףכן..נתקלתי בבעיה הזאת כמה פעמים ולא הבנתי למה ומה נסגר עם הרפלקשיין שנעלם (נגיד..)
אמנם לאחרונה עשיתי שמירה לפני רינדור כתהליך עבודה..אבל לא קישרתי בין הבאג של העלמות שכבות לקריסה..בקיצור… אחלה טיפ!
28 באוקטובר 2011 בשעה 14:13 #6030igorig
חברבכייף
- מאתתגובות
- הפורום 'פורום הדמיות' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.