כוס קפה על שולחן

דברים שפוטושופ יכול לעשות בזמן שאנחנו מכינים עוד כוס קפה

פוטושופ יכולה לקחת תמונה ולעשות איתה בערך הכל. לערוך, לעבד, לטשטש, לתקן ומה לא? אז אני אגיד לכם מה לא: להכין ממנה קפה! אז בזמן שאנחנו עדיין נאלצים ללחוץ על הכפתור במכונה כדי שתמזוג לנו מים שיעבורו דרך הקפסולה וימזגו לנו קפה, הנה מדריך ל-5 דברים שפוטושופ יכולה לעשות לבד ביעילות ובמהירות.

מאת: עידן רז
זמן קריאה: 5 דקות

 

טעינת מסמכים למערום

בכלי הזה הוא שימושי ביותר לעולם ההדמיות. בעזרת לשונית ה-VFB Channel אנחנו יכולים להוציא תמונות שונות שבהן ממויינים אלמנטים שונים בתמונה לפי הגדרות שונות כמו: אובייקט, חומר או מיקום האובייקט במרחב. כך יכולה להיווצר לנו תמונה בה כל האלמנטים שעשויים עץ יהיו סגולים, המתכת ירוקים והזכוכית כחולים. התמונה הזאת תשמש אותנו בהמשך כאשר נרצה לבחור במהירות את האובייקטים השונים לפי חומר.

לשם כך, אנחנו נדרשים לטעון את התמונות השונות שייצאנו לקובץ PSD אחד בו הן ימוקמו בדיוק האחת מעל השנייה – משימה שיכולה להיות מעט מייגעת. מזל שיש לפוטושופ כלי שעושה בדיוק את המשימה הזאת: בעבור בחירה של תמונות ספציפיות או לחלופין תיקיה שלמה, התוכנה טוענת את כל התמונות לקובץ אחד, כאשר כל תמונה ממוקמת בשכבה משלה בעלת שם הזהה לשם התמונה וכל שנישאר לנו לעשות הוא להתחיל לבחור ולעבוד.

הפקודה היא File → Scripts → Load File into Stack

הובלה לחלונית load into stack

בחלון שניפתח ניתן לברור בלשונית ה-Use אם ברצוננות לטעון את כל התמונות מתיקייה מסויימת או קבצים נבחרים מסויימים

חלונית ה-load into stack

לאחר טעינת המסמכים הרצויים נדרש כמובן לאשר וכל שנותר הוא ללכת להכין את הקפה בזמן שהתוכנה טוענת את כל המסמכים הרצויים לקובץ אחד כאשר התמונות מסודרות בשכבות בעלות שם תואם.

התוצאה של מערום התמונות בשכבות

 

חיבור תמונות אוטומטי

מכירים את זה שיש לכם כל מיני חלקי תמונה, מפה או תצלום אויר, ואתם נדרשים לחבר את חצאי התמונות לשלם? לשם כך נדרש להתמקד לרמת הפיקסלים כדי שהחלקים החופפים ישבו בדיוק מירבי האחד מעל השני ולא משנה כמה תשבו על זה הם אף פעם לא יתחברו! מזל שהבעיה הזאת חזרה אצל מספיק אנשים עד שהמתכנתים של התוכנה הכניסו אלגוריטם יעודי לבעיה זאת.

 

הפקודה שמבצעת את פעולת הקסם הזאת היא: File → Automate → Photomarge

הדרך לפקודת photomarge

גם בחלון הזה קיימת לשונית ה-Use שעוזרת לברור אם אנחנו רוצים לטעון תיקייה שלמה או קבצים נבחרים

בצד ימין אנחנו יכולים לראות כי אנחנו יכולים לבצע מניפולציות שונות על התמונות המשולבות

חלונית הphotomarge

וגם כאן נותר רק לאפשר את הפעולה, לחזור למכונת הקפה ולהכין כוס נוספת

 

 

חיתוך ויישור תמונות אוטומטי

למי אין בבוידם ערמות על גבי ערמות של תמונות ישנות שמרק מחכות ליום (או יותר נכון שנה) שאנחנו נתפנה כדי לסרוק אותן למחשב, לחתוך וליישר אותן ולשמור במחשב. אז אולי כדי שהיום הזה יבוא?

להבדיל מהפקודות הקודמות, בשביל לבצע את הפקודה הזאת נדרש לפתוח את הקובץ העליו אנו רוצים לעבוד

File → Automate → Crop and Straighten photos

 

הדרך לפקודת crop and straghten

תוצאת הcrop and straghten

לצערנו הרב, מדובר פקודה כל-כך מהירה שאילו לא נספיק לקום מהכיסא והמחשב כבר יסיים את העבודה – אז הפעם אין קפה

 

עד כה דיברנו על כלים שעושים את העבודה בזמן טעינת הקבוץ והכנת משטח העבודה. שני הכלים הבאים, מטרתם לעזור לנו לקצר את זמני העבודה. מלבד השם, המשותף לכלים הוא היכולת שלהם לנתח את התמונה, לזהות בה אובייקטים שונים ולהתייחס אלייהם בהתאם – כלומר שגם כלים אינם מזכים אותנו בכוס קפה.

הכלי שמודע לתוכן

לא פעם, כאשר אנחנו מצלמים תמונה ישנו אדם, טקסט או אובייקט אחר שמפריע לנו ואנחנו מעוניינים למחוק אותו ובמקביל למלא את השטח בצורה כזאת שיתמזג עם הרקע בצורה מיטבית. לצורך הפעלת הכלי נדרש סימון כללי של האובייקט אותו אנו רוצים למחוק וההכלי המדובר מסתתר בתוך חלונית המילוי (Fill) תחת הלשונית התוכן: Contents  →  Content-Aware

הכוונה לכלי דוגמא של לפני ואחרי

 

הגדלה שמודעת לתוכן

למרות שהשם מאוד דומה לשם של הכלי הקודם הכלי הזה מבצע דבר שונה. מכירים את זה שאם היה לכם עד כמה סנטימטרים צדדים, התמונה הייתה בפרופורציה המתאימה? אז זה מה שהכלי הזה עושה רק שהוא מספיק חכם כדי לשמור על הפרופורציות של האובייקטים הקיימים בתמונה.

כל שנדרש הוא שלאחר סימון השטח (בעזרת הבחירה המרובעת בלבד) להכנס ל: Edit → Content-Aware Scale (או קיצור המקשים: Alt+Ctrl+Shift+C)

 

לפני ואחרי השימוש בכלי

 

הגב\י עם פייסבוק

תגובות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Leave the field below empty!